Nu op Fm Gold:

  • 21/11/2018 05:00Non Stop


  • 21/11/2018 06:00Non Stop


Allemaal GOUD wat klinkt !

Izegem - Roeselare op 105.6 FM | Tielt - Meulebeke op 106.9 FM

Nieuwtjes

22 uren geleden

FM Gold

Dinsdag 20 november, goeiemorgen iedereen.

Elke ochtend loop ik de tuin om bij de thermometerhut de eerste waarnemingen te doen en dan loopt Mielke de poes met mij mee. Vandaag moest ik dit avontuur zelf beleven want de poes gaf forfait. Het was te koud voor meneer en ergens had hij wel gelijk.

Het voelt ijzig koud aan door de goed voelbare wind vanuit het ONO. De wind blijft de hele zo in het weerbeeld staan met soms rukwinden tot 50 kmu. De temperatuur wordt op 4 graden berekend, maar met 4 Bft als windkracht en het ONO als windrichting, mag u daar vandaag 4 graden van aftrekken en dat wordt dus het vriespunt als gevoelstemperatuur. Het wordt een bewolkte dag met in de vroege ochtend en de vooravond een kleine kans op wat lichte neerslag die misschien wel wat winters getint kan zijn.
Ook vanavond blijft het zeer koud. De wind waait iets minder krachtig, maar nog steeds vanuit het ONO.

De komende nacht klaart het dan voorzichtig op en zakt de temperatuur naar 2 graden. Wat lichte vorst aan de grond sluit ik niet uit.

Morgen wordt een betere dag. Vrij veel zon met wat wolken, maar het blijft droog. De temperatuur gaat naar een graad of 5. De wind wordt aan de ketting gelegd en waait nog zwak vanuit het ZO. Halfweg de namiddag valt de wind zelfs even helemaal weg om zich ’s avonds even zwak te herpakken vanuit het NO. De avond brengt nog 2 graden met het vriespunt als gevoelstemperatuur.

De nacht van woensdag op donderdag: geleidelijk volledig bewolkt, maar droog met 2 graden.

Donderdag start bewolkt, maar vanaf de middag wisselen wolken en zon elkaar af. Donderdag wordt een droge dag met 6 graden en een zwakke wind vanuit het oosten. De gevoelstemperatuur wordt donderdag 4 graden.

TOMeteo©2018 – ‘het weerpraatje’ n° 2072 – weerkaarten gemaakt op de coördinaten 50.54.42 N en 3.13.39 O (IZM)
... Lees meerLees minder

Laad meer nieuws
© Copyright 2014 Teunie. All rights reserved.