Nu op Fm Gold:

  • 21/1/2018 01:00Non Stop


  • 21/1/2018 03:00Non Stop


Allemaal GOUD wat klinkt !

Izegem - Roeselare op 105.6 FM | Tielt - Meulebeke op 106.9 FM

Nieuwtjes

16 uren geleden

FM Gold
Het dagelijkse weerpraatje te horen op Radio FM Gold.

Het dagelijkse weerpraatje te horen op Radio FM Gold.Zaterdag 20 januari, goede morgen iedereen.

We staan voor een weekend én een maandag met veel regen. De neerslagsom van deze 3 dagen staat voorlopig op 50 l/m², in een top 3 gegoten: zaterdag op 3, zondag op 2 en maandag op 1, want dan valt er de meeste neerslag. Ik dacht: ik serveer dit vrolijke nieuws maar meteen op de nuchtere maag.

De bewolking neemt vanmorgen erg snel toe en daar komt de eerste regen al. Een natte zaterdagvoormiddag, tijdens de namiddag wordt dat iets minder, maar droog wordt het niet. Vanavond gaat het dan opnieuw wat harder regenen tot iets na middernacht. Het wordt niet warmer dan 4 graden met een matige wind vanuit het zuiden die in de namiddag naar het oosten krimpt.

De komende nacht klaart het tijdelijk wat op en blijft het tussen middernacht en de ochtend droog met een graad of 3 op de thermometer.

Morgenochtend valt het doek alweer over die kleine opklaringen en vergroot de kans op neerslag. Halfweg de voormiddag wordt de kraan opengedraaid en gaat het regenen tot maandagnamiddag. Morgen kan er zo’n 20 liter/m² vallen. Niet al te warm, eigenlijk een kopie van vandaag: 4 graden. Een zwakke wind in het begin van de dag, maar samen met de neerslag neemt die in kracht toe tot een goed voelbare 25 kmu.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag waait het goed door tot 60 kmu met neerslag en het wordt dan opmerkelijk warmer tot 11 graden.

Maandag regent het flink door met intense regen tussen 7 en 13 uur. Tijdens de namiddag regent het ook nog, maar het verschil in intensiteit zal u zelf wel merken, dat wordt een stuk minder. 10 graden krijgen we, met een matige westenwind. Vanaf de avond stop het met regenen en komen er opklaringen.

TOMeteo©2018 – ‘het weerpraatje’ n° 1768 – weerkaarten gemaakt op de coördinaten 50.54.42 N en 3.13.39 O (IZM)
... Lees meerLees minder

 

Comment on Facebook

Goe Tom 👍doe zo voort👍

2 dagen geleden

FM Gold

Vrienden van het weerpraatje, goede morgen en welkom!
Het is vrijdag 19 januari.

Het stormweer van gisteren, sommige mensen denken en anderen durven het ook schriftelijk te uiten: we overdrijven altijd in wat we melden als weerman. Maar bekijk de beelden eens in het nieuws, heel veel schade, gewonden en zelfs doden. De zwaarste windpiek hier bij mij gemeten was 96,3 kmu. Wij lagen in het staartgebied van de storm en vergeet ook niet dat de Britse eiland op dat vlak heel veel tegenhouden, dat noemen we ‘in de schaduw liggen van Engeland’. Commentaar op mijn weerpraatje kan, maar dan graag beleefd.

Vandaag is het rustiger, al staat de wind nog steeds goed voelbaar vanuit het WZW aan 20-25 kmu (max. 30 kmu). Zon en wolken wisselen elkaar de hele dag af. Die wolken zijn stapelwolken en daaruit kunnen er toch wel buien vallen, vooral in de namiddag. Die buien kunnen stevig naar beneden komen, maar grote neerslaghoeveelheden worden dit niet. De temperatuur stijgt naar 6 graden. Hoe meer de dag vordert, hoe meer de buien verdwijnen.

De nacht volgt en die wordt half bewolkt met een frisse 1 graad, misschien tikken we het vriespunt even aan. De bodem is vochtig, dus plaatselijk kan het dan glad zijn.

Morgen start bewolkt met buien of lichte regen en het blijft ook sterk wisselvallig. De zon komt als een bezorgde thuisverpleegster eventjes kijken of alles in orde is met ons, maar ze kan ook niet de hele dag blijven. We krijgen 5 graden met een zwakke, variabele wind die van Z naar O, NW en W gaat. ’s Avonds vallen de buien terug stil.

De nacht van zaterdag op zondag neemt de bewolking snel toe en tegen de vroege ochtend vergroot de kans al op lichte neerslag. Die nacht koelt het af naar 3 graden.

Zondag zou ik het liefst de ‘delete-knop’ indrukken. Het wordt een dag met veel regen, 20 tot 25 liter per m². We starten met 3 graden, op de middag 6 graden en tegen de avond wordt het 11 graden. Het weer staat op zijn kop. De wind komt zondag vanuit het ZO ruimend naar het W tegen de avond, vrij stevig tot soms 50 kmu.

TOMeteo©2018 – ‘het weerpraatje’ n° 1766 – weerkaarten gemaakt op de coördinaten 50.54.42 N en 3.13.39 O (IZM)
... Lees meerLees minder

Laad meer nieuws
© Copyright 2015 | Teunie | Alle rechten voorbehouden